Urip kui ora ono sing anyar, sing anyar tingkahe dewe

Must Read
- Advertisement -

Gerbanginterview.com – Ayo Sinau Bareng, ….iki ora tembung kemaki, sombong, lan sak panunggalane, iki mung ngepasi isoh ngomong sing asline yo bodho,…..Wong urip (Menungso) isoh obah, isoh mikir, lan duwe akal budi doyo, menungso kui akal pikirane bedo karo mahluk liyane

Baca juga : Respon Informasi Masyarakat, Kapolsek Muntilan Pimpin Langsung Razia Miras

Maneko warno lakune urip wis ditoto sak kabehe wis tumoto rapi, sak polahe menungso wis di buntel nganggo watake dewe dewe,
Kabeh menungso pernah dadi bayi, terus dadi dewoso, sak banjure bakal ilang ninggalke jeneng, sak sopo wae ora isoh selak soko bab siji kui, yo iki sing di arani pati. Kui nyoto, ….lahir cilik terus gede, terus tuo, sak bacute ora ono…. Yo kui jenenge kasunyatane urip.

Gon urip kui ora ono bab sing anyar, sing anyar kui yo mung tingkah lakumu dewe, sebab gon urip kui wis ono sak durunge kowe ono, sedih, bungah, sengsoro lan kepenak kui dudu “PACOBAN” sebab kui wis ono sak durunge kowe ono

Ono tetembungan yen pengin bahagia mulyo sak lawase,… “Yo matio wae”.. Tembung kui di gatukke tembung neng duwur mau sing anyar kui tingkah lakumu dewe,…..Kowe lagi ngrasakke,    yo to bener ora bungah susah kui wis ono sak durunge kowe ono, dadi ojo nyalahke urip, urip disyukuri wae .

Iki sing kudu di eleng eleng ojo gemblung, ojo sok kuoso, ojo dak sino tumprape wong sak podo podo,….. Uripmu kui soko wong liyo ora mak bedunduk ono dewe,….contone, kowe duwe jeneng wae soko wong liyo, kui lagi jeneng, kowe adus sing sik dewe wae mergo wong liyo,…. Menungso mati wae ora isoh dewe  mekso nganggo wong liyo, dadi ojo sok kuoso, kowe isoh kuoso yo mergo wong liyo,

Menterenge tembung sing intelek Eksistensi “aku” adalah “dia” dan “mereka”.
Tertawa, sedih, rapuh dan lainnya adalah karena orang lain.” Percoyo monggo ora yo ra popo,… Cukup semene sinau barenge liyo kesempatan di sambung …. Salam waras.(Sumber dari segala sumber) (Klik) gerbanginterview.com

Kapolres Boyolali Sampaikan Rasa Duka Cita atas Meninggalnya Anggota KPPS TPS 06 Desa Gubug

Kapolres Boyolali Sampaikan Rasa Duka Cita atas Meninggalnya Anggota KPPS TPS 06 Desa Gubug Boyolali, Gerbanginterview - Kapolres Boyolali, AKBP Petrus Parningotan Silalahi, dengan tulus...

Empat Tersangka Pengedaran Narkoba lintas Jawa – Sumatra Berikut Barang Bukti 52 Kg Sabu dan 35 Ribu Butir Ekstasi, ditangkap Polda Jateng.

Empat Tersangka Pengedaran Narkoba lintas Jawa - Sumatra Berikut Barang Bukti 52 Kg Sabu dan 35 Ribu Butir Ekstasi, ditangkap Polda Jateng. SEMARANG,Gerbanginterview – Polda...

Kapolres Boyolali Pimpin Pengecekan Pengamanan PSU di Desa Kadireso

Desa Kadireso Gelar PSU, Polres Boyolali Lakukan Pengecekan Keamanan Boyolali, Gerbanginterview - Dalam upaya untuk memastikan kelancaran Pemungutan Suara Ulang (PSU) di Tempat Pemungutan Suara...

Kematian

Kematian .... kematian adalah takdir seluruh makhluk, manusia ataupun jin, hewan ataupun makhluk-makhluk lain, baik lelaki atau perempuan, tua ataupun muda, baik orang sehat ataupun...

Kepolisian Sektor Cepogo Tanggap Cepat Terhadap Kejadian Tanah Longsor

Kepolisian Sektor Cepogo Tanggap Cepat Terhadap Kejadian Tanah Longsor Boyolali, Gerbanginterview - Kepolisian Sektor Cepogo memberikan respon cepat terhadap kejadian tanah longsor yang menghalangi akses...
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kapolres Boyolali Sampaikan Rasa Duka Cita atas Meninggalnya Anggota KPPS TPS 06 Desa Gubug

Kapolres Boyolali Sampaikan Rasa Duka Cita atas Meninggalnya Anggota KPPS TPS 06 Desa Gubug Boyolali, Gerbanginterview - Kapolres Boyolali, AKBP...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This