Urip kui ora ono sing anyar, sing anyar tingkahe dewe

Must Read
- Advertisement -

Gerbanginterview.com – Ayo Sinau Bareng, ….iki ora tembung kemaki, sombong, lan sak panunggalane, iki mung ngepasi isoh ngomong sing asline yo bodho,…..Wong urip (Menungso) isoh obah, isoh mikir, lan duwe akal budi doyo, menungso kui akal pikirane bedo karo mahluk liyane

Baca juga : Respon Informasi Masyarakat, Kapolsek Muntilan Pimpin Langsung Razia Miras

Maneko warno lakune urip wis ditoto sak kabehe wis tumoto rapi, sak polahe menungso wis di buntel nganggo watake dewe dewe,
Kabeh menungso pernah dadi bayi, terus dadi dewoso, sak banjure bakal ilang ninggalke jeneng, sak sopo wae ora isoh selak soko bab siji kui, yo iki sing di arani pati. Kui nyoto, ….lahir cilik terus gede, terus tuo, sak bacute ora ono…. Yo kui jenenge kasunyatane urip.

Gon urip kui ora ono bab sing anyar, sing anyar kui yo mung tingkah lakumu dewe, sebab gon urip kui wis ono sak durunge kowe ono, sedih, bungah, sengsoro lan kepenak kui dudu “PACOBAN” sebab kui wis ono sak durunge kowe ono

Ono tetembungan yen pengin bahagia mulyo sak lawase,… “Yo matio wae”.. Tembung kui di gatukke tembung neng duwur mau sing anyar kui tingkah lakumu dewe,…..Kowe lagi ngrasakke,    yo to bener ora bungah susah kui wis ono sak durunge kowe ono, dadi ojo nyalahke urip, urip disyukuri wae .

Iki sing kudu di eleng eleng ojo gemblung, ojo sok kuoso, ojo dak sino tumprape wong sak podo podo,….. Uripmu kui soko wong liyo ora mak bedunduk ono dewe,….contone, kowe duwe jeneng wae soko wong liyo, kui lagi jeneng, kowe adus sing sik dewe wae mergo wong liyo,…. Menungso mati wae ora isoh dewe  mekso nganggo wong liyo, dadi ojo sok kuoso, kowe isoh kuoso yo mergo wong liyo,

Menterenge tembung sing intelek Eksistensi “aku” adalah “dia” dan “mereka”.
Tertawa, sedih, rapuh dan lainnya adalah karena orang lain.” Percoyo monggo ora yo ra popo,… Cukup semene sinau barenge liyo kesempatan di sambung …. Salam waras.(Sumber dari segala sumber) (Klik) gerbanginterview.com

Polres Pekalongan Kurban 7 Sapi dan 2 Kambing, Diantaranya Disalurkan ke Takmir Masjid dan Pondok Pesantren

Polres Pekalongan Kurban 7 Sapi dan 2 Kambing, Diantaranya Disalurkan ke Takmir Masjid dan Pondok Pesantren Pekalongan, Gerbanginterview - Polres Pekalongan membagikan hewan kurban sejumlah...

Polres Pekalongan Kota Bagikan Daging Hewan Kurban kepada Warga

Polres Pekalongan Kota Bagikan Daging Hewan Kurban kepada Warga Pekalongan, Gerbanginterview - Polres Pekalongan Kota, Polda Jateng membagikan daging hewan kurban kepada warga masyarakat yang...

Warga Dukuh Kembang Desa Nepen Memaknai Idul Adha 1445 H 2024 ini Dengan Kebersamaan

Warga Dukuh Kembang Desa Nepen Memaknai Idul Adha 1445 H 2024 ini Dengan Kebersamaan Gerbanginterview - Warga Dukuh Kembang Rt08/02 Desa Nepen, Kecamatan Teras Kabupaten...

Polres Pekalongan Patroli Harkamtibmas di Malam Takbiran Idul Adha 1445 Duzhijjah/2024

Polres Pekalongan Patroli Harkamtibmas di Malam Takbiran Idul Adha 1445 Duzhijjah/2024 H PEKALONGAN, gerbanginterview – Ciptakan kamtibmas tetap kondusif di wilayahnya saat malam takbiran Idul...

Jelang Pelantikan Prabowo-Gibran, Artis dan Penyanyi Ulfa Bone Gelar Perayaan Kemenangan

Jelang Pelantikan Prabowo-Gibran, Artis dan Penyanyi Ulfa Bone Gelar Perayaan Kemenangan Jakarta, Gerbanginterview - Ulfa Bone adalah sosok perempuan cantik yang berprofesi sebagai artis, penyanyi,...
- Advertisement -spot_img
Latest News

Polres Pekalongan Kurban 7 Sapi dan 2 Kambing, Diantaranya Disalurkan ke Takmir Masjid dan Pondok Pesantren

Polres Pekalongan Kurban 7 Sapi dan 2 Kambing, Diantaranya Disalurkan ke Takmir Masjid dan Pondok Pesantren Pekalongan, Gerbanginterview - Polres...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This